Den 13 september hölls höstens första träff i Uppsala på Café Årummet.
Vi var 7 personer med blandade erfarenheter, både nydiagnostiserade och gamla rävar. Åldersmässigt var vi också blandade, vilket gav en intressant och givande diskussion. Vi samtalade allmänt kring sjukdomen och eftersom några var helt nya i gruppen inleddes träffen med att alla som ville fick ge en kortare presentation av sig själv. Alla deltog. I övrigt riktade jag diskussionen en hel del mot temat självkänsla med syftet att hitta sätt att stärka denna hos sig själv och de andra då den ofta skakas i svåra situationer inom vården eller i relationen med anhöriga.

Det var lätt att känna samhörigheten emellan oss även om alla har sin egen historia med allt vad det innebär. Både bra och dåliga erfarenheter kändes igen på flera håll. Tjejerna var duktiga på att ge stöd, tips och peppande eller tröstande ord till varandra. De som mådde sämst för tillfället gick från mötet med nya tankar och stärkta av gemenskapen i gruppen (utifrån vad jag fick veta och kunde bedöma). Även de helt nya medlemmarna som var på sitt första möte var nöjda och kände att de ville komma flera gånger, att träffen varit givande.

Nästa träff i Uppsala blir (v. 43) tisdagen den 23 oktober kl 18.00.
Vi träffas på Café 018 denna gång som ligger (nära Årummet där vi var senast) på S:t Olofssgatan snett mitt emot Stadsbiblioteket i slutet av gågatan.
Inget speciellt tema gäller denna gång utan vi pratar om det som känns mest aktuellt i gruppen.

Alla varmt välkomna!

/Emma Dahlin Haglund

Uppsalas kontaktperson för Endometriosföreningen Sverige
www.endometriosforeningen.com

Annonser